Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vilar Hedesundas sångare struparna

/
  • GÄVLE NÄSTA? Nu pustar ensemblen bakom Lurberget ut, och några framtidsplaner finns ännu inte. Men varför inte en föreställning i Gävle om något år, eller så?

Efter fem näst intill fullsatta föreställningar på lika många kvällar vilar Hedesundas sångare struparna. Den andra omgången av föreställningen Lurberget är över.
– Vem vet, det kanske blir Gävle nästa gång, säger Christer Bergström, ensemblens presskontakt.

Annons

Det har gått tre år sedan första omgången av Lurberget, historien om hur Hedesunda, och Sverige, befolkades visades. Intresset har varit minst lika stort den här gången.

– Inför sista föreställningen på söndag kväll fick vi säga nej till folk som ville komma och se oss en gång till, säger Bergström.

Ett hundratal personer är engagerade i föreställningen. Regissören, författaren, skådespelaran och Hedesundasonen Lennart Eriksson har varit tjänstledig från jobbet på Borås stadsteater ett par månader för att sätta upp Lurberget igen. Alla andra är amatörer som satsar sin fritid.

Några framtidsplaner för Lurberget finns ännu inte, enligt Christer Bergström. Men tanken på ännu en uppsättning någon gång är inte helt främmande.

– Det kanske blir svårt att göra det i Hedesunda igen. Varför inte i Gävle nästa gång?

Det skulle kräva en viss omarbetning av Lurberget, som är speciellt anpassad för att visas i Hedesunda kyrka.

Mer läsning

Annons