Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chans för ett allaktivitetshus i Hedesunda

För några år sedan fanns det långt gångna planer på ett allaktivitetshus i Hedesunda. Då gick planerna i stöpet – men nu väcks idén om ett allaktivitetshus igen genom ett medborgarförslag.

Annons

– Behovet finns för en sådan här samlingsplats. Då skulle det finnas aktiviteter här i Hedesunda, så att många skulle slippa pendla till Gävle flera kvällar i veckan, säger Kenneth Arvidsson som skickat in medborgarförslaget.

Många föreningar och företag runt om i Hedesunda stöttar förslaget. Att Kenneth Arvidsson är den som lämnat in medborgarförslaget beror på att han är ordförande i Hedesunda IF, den största av de föreningarna.

LÄS MER: Allaktivitetshus till Hedesunda

– Alla här omkring skriker efter den här typen av lokal, säger Roger Westblom, egen företagare i Hedesunda och en av de som driver frågan om ett allaktivitetshus.

Huset är tänkt att kunna rymma flera olika slags aktiviteter.

– Vi vill kunna inrymma så mycket som möjligt, och vi kollar på möjlighet för att bland annat ha plats för isyta, olika utställningar och bågskytte. Vi har kontakt med en arkitekt för att se vad som är möjligt och hur mycket olika alternativ kan komma att kosta, säger Kenneth Arvidsson.

Roger Westblom och Kenneth Arvidsson vid Hedesunda Idrottsplats.

Idén om ett allaktivitetshus är inte ny. För några år sedan drevs frågan och det gjordes en stor förstudie om var aktivitetshuset skulle kunna ligga. Det mest lovande alternativet var på Hedesunda Idrottsplats – dit finns redan el och vatten draget och kommunen äger marken.

Den gången sa kommunen nej på grund av ekonomiska skäl.

Varför tror ni att det kommer att gå den här gången?

– Vi tror verkligen att ett sådant här hus behövs och vill visa att det här är ett seriöst förslag. Vi fortsätter att driva frågan , så att det inte bara tar stopp, säger Kenneth Arvidsson.

---

Vi har lyssnat på er – nu är vår nyhetsapp ännu bättre!

Ladda ner eller uppdatera den här för Iphone eller här för Android .

Hedesunda Idrottsplats var den mest lovande platsen att bygga allaktivitetshuset på när planerna utreddes för några år sedan. Den gången sa kommunen nej till planerna på grund av ekonomiska skäl.

Rinken vid Hedesunda Idrottsplats. Kenneth Arvidsson säger att den börjar bli till åren. Hedesunda IP är den mest lovande platsen för det nya allaktivitetshuset, och i planerna för huset kollar man på möjligheten att ha med en isyta.

Mer läsning