Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kiosk ska byggas i Stenebergsparken till sommaren

/
  • BYGGTID I VÅR. I mars i år revs den gamla Stenebergskiosken som förstördes i en brand i september 2007. Nu ska en ny kiosk byggas. .

Kiosken i Stenebergsparken på Brynäs återuppstår. En företagare i Fagersta har kommit överens med Gävle kommun om att bygga ett gatukök som ska vara igång nästa sommar.

Annons

– Det blir ett gatukök och kiosk med uteservering på sommaren. Jag tror det är bra för området, säger Birgitta Ghaderi, som i dag driver en grill i Fagersta tillsammans med sin familj.

Arbetarbladet har flera gånger rapporterat om Stenebergskiosken som förstördes i en brand 2007 och stod kvar i 1,5 år och förfulade stadsbilden på Brynäs. Boende i området frågade sig varför kiosken fick stå kvar så länge. Det berodde på att Gävle kommun var tvungen att låta dåvarande arrendeavtal löpa ut.

– Om vi hade gått in och rivit byggnaden hade det varit ett brott, säger Jonathan Klintdahl, exploateringsledare på tekniska kontoret.

I mars i år revs kiosken och nu finns endast en tegelbyggnad kvar. Den och marken får den nya kioskägaren hyra av kommunen. I det nya avtalet förbinder sig Birgitta Ghaderi att bygga en kiosk som ska vara i drift sommaren 2010. Enligt planförslaget får den nya kiosken maximalt vara 90 kvadratmeter och ha ett skärmtak på 30 kvadratmeter. Innan ett bygglov kan beviljas ska planen först godkännas av byggnads- och miljönämnden.

Mer läsning

Annons