Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny multi­sporthall hotad om skatte­intäkterna sjunker

Tuffare tider väntar kommunen, men än så länge ligger tidigare prioriteringar kvar i nästa års budget. Men om skatteintäkterna skulle sjunka kan utlovade investeringar, som den nya multi­sporthallen, behöva strykas.

Annons

Arbetarbladet berättade i går om de rödgröna majoritetspartiernas budgetförslag inför nästa år. Förslaget följer i stora drag de mål och ramar som kommunfullmäktige fastställde i somras, men en skillnad är att pengapåsen till utvecklingsprojekt minskas.

Alla nämnder får också sitt ramutrymme minskat med en procent, utom socialnämnden och utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som bedöms ha den viktigaste rollen i att föra människor ut i arbetslivet.

Orsaken till besparingarna är att skatteintäkterna väntas falla, bland annat till följd av oron på världens finansmarknad.

Kommunalråd Carina Blank (S) säger att det finns en extra stor beredskap om skatteintäkterna skulle sjunka ännu mer än förväntat.

Vad innebär det för stora investeringar som multisporthallen i Sätra?

– Om skatteintäkterna viker ännu mer kanske man måste ta en ny ställning. Vi ligger jättenära och följer utvecklingen. Men vi stryker inga investeringar nu, säger hon.

162 miljoner finns avsatta för hallbygget 2013–2014.

Mer läsning

Annons