Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ridsportanläggning på gång i Lervik

Den nya tävlingsanläggningen för ridsport i Lervik är på väg att bli verklighet.
– Bra att det äntligen händer något, säger Leif Hall, ridskolechef på Gävle Ryttarsällskap.

Annons

Tävlingsanläggningen innebär att ett nytt ridhus ska uppföras, separata dressyr-, hopp- och framridningsbanor, uppstallningsplatser för cirka 150 hästar och parkeringsplatser ska anläggas. Arbetet kommer att ske i olika etapper. På onsdag väntas kommunens bygg- och miljönämnd beställa en detaljplan för området. Om allt går enligt planerna kan bygget av ridhuset starta i början av nästa år.

– Men min förhoppning är att vi kan börja med utetävlingsbanan redan i höst så att den står färdig till våren. Det nya ridhuset ska nämligen byggas på den gamla utebanan, säger Leif Hall.

Förra sommaren fattade kommunen ett beslut om att satsa 80 miljoner kronor under en treårsperiod för att förbättra förutsättningarna för ridsport i Gävle. Högst på prioritetslistan stod att Gävle Ponnyklubb skulle få en ny anläggning i Sofiedal och på andra plats kom en ny tävlingsanläggning i Lervik. Ponnyklubben motsatte sig dock en lokalisering i Sofiedal och en ny utredning pågår nu för att finna ett annat läge. GRS var då rädda att deras egen tävlingsanläggning skulle bli försenad och skrev brev till kommunen för att skynda på.

– Det känns bra att de lyssnade på vårt brev. Vi har jobbat för det här sedan 1987 och nu händer det äntligen något, säger Leif Hall.

Mer läsning

Annons