Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya järnvägsmiljoner gav inget till Ostkustbanan

Torsdagens besked från regeringen om 1,6 miljarder extra till vägar och järnvägar gav inga nya pengar till järnvägsprojekten på Ostkustbanan i Gästrikland och Uppland.

Annons

Arbetet för dubbelspår mellan Skutskär och Furuvik samt nya mötesplatser på sträckan Gävle-Sundsvall rullar på enligt tidigare planer. Banverket projekterar nu för att i början av nästa år börja bygga tre nya mötesplatser på Ostkustbanan, varav två i Hälsingland och en vid Axmartavlan.

När det gäller dubbbelspåret mellan Skutskär och Furuvik arbetar Banverket med att ta fram en järnvägsplan, vilket är det sista skedet i planeringsprocessen innan bygget kan påbörjas.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson berättade på torsdagen att regeringen flyttar fram en del investeringar i vägar och järnvägar för att bekämpa arbetslösheten. Det handlar bland annat om 547 miljoner kronor till förbättringar av järnvägen. Pengarna är dock öronmärkta till fem projekt på Umeå bangård, dubbelspår på sträckan Förslöv-Ängelholm och ett signalbyte i Göteborg samt förstärkningar av Nynäsbanan och sträckan Karlsberg-Bålsta.

 

Annons