Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya jobb till Gävle

Nu är det klart på vilka orter den nya pensionsmyndigheten ska finnas. Men något namn har inte den nya myndigheten fått ännu.

Annons

I våras beslutade regeringen att Premiepensionsmyndigheten (PPM) och Försäkringskassans pensionsverksamhet ska slås samman i en myndighet. PPM hanterar premiepensionen medan Försäkringskassan hanterar inkomst-, garanti-, efterlevande- och tilläggspension samt bostadstillägg till pensionärer

Landshövding Bo Könberg fick i uppdrag att förbereda genomförandet. Nu är Könberg klar med var den nya myndigheten ska finnas.

Verksamhet på nio orter

Den kommer att ha sin verksamhet på följande orter: Gävle, Halmstad, Karlstad, Luleå, Stockholm, Sundsvall, Söderhamn, Visby och Växjö. Beslutet följer det förslag till lokalisering som Försäkringskassan och PPM gemensamt lämnat in till utredningen. I direktiven till Könbergs utredning slogs det fast att huvudkontoret ska ligga i Stockholmsområdet.

– På ett antal orter kommer personer, som i dag sysslar med de här frågorna, få ägna sig åt andra arbetsuppgifter inom Försäkringskassan eller så får man flytta till en annan ort där man sysslar med sin gamla arbetsuppgifter, säger Bo Könberg till TT.

1 000 anställda

Myndigheten beräknas få cirka 1 000 anställda. Ole Settergren, sekretare i utredningen, säger att i dag arbetar mellan 1 000 och 1 200 personer på helårsbasis med pensionsfrågor inom Försäkringskassan och PPM, det innebär i så fall en övertalighet på upp till 200 personer.

Något namn har den nya myndigheten ännu inte fått, senast den 27 februari nästa år ska utredningen lämna in namnförslag.

Bo Könberg ska slutredovisa uppdraget den 15 december 2009 och det är tänkt att den nya myndigheten ska börja sin verksamhet 1 januari 2010. (TT)

Mer läsning

Annons