Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya kultur- och fritids­chefen är här

/
  • SER HELA GÄVLE. Kajsa Ravin är direkt med på noterna när fotografen vill ha en bild vid skrivbordet. ”Möblerna är väldigt små. Jag har beställt ett nytt skrivbord som är höj- och sänkbart”, säger Gävles nya kultur- och fritidschef.
  • NY PÅ JOBBET. Försäljningen av Gävles badhus och den nya regionala kulturplanen bedömer Kajsa Ravin bli de stora frågorna för henne att jobba med, så här i starten som ny kultur- och fritidschef.

Gävle har fått en ny kultur- och fritidschef.

Hon är lång, pratar fort och har redan grym koll på Gävle.

– Jag måste ju lära känna min stad, säger nyinflyttade Kajsa Ravin, 39 år.

Annons

Hon började smygjobba lite redan förra veckan, men är från och med måndagen officiellt på plats i Gävle. De närmaste veckorna väntar många möten och ett par introduktionsdagar.

– För mig handlar det mycket om att lära känna förvaltningen, hur den fungerar och träffa så många som möjligt. Och snart drar nämndsarbetet igång, säger Kajsa Ravin.

Arbetsrummet, som hon ärvt av företrädaren Mats Öström, ligger två trappor upp i samma hus som stadsbiblioteket och har en fin utsikt över gamla Gävle, länsmuseet och en bit av Gamla Grand.

Vad har du för första intryck av Gävle?

– Jag tycker det är väldigt fint med all gammal bebyggelse, det är väldigt roligt att Gamla Grand ska renoveras. Gävle är en annan typ av stad än Karlstad, den är mer lik Sundsvall, som norrländsk kuststad, även om det här är Norrland light, säger hon och berättar också att såväl grannar som skolpersonal har varit välkomnande och trevliga.

Hon är från Sundsvall, men kommer närmast från Karlstad där hon var verksamhetschef inom kultur- och fritidsförvaltningen. Familjen flyttade hit 28 december och bor nu i en lägenhet i centrala Gävle, men letar hus. Inget renoveringsobjekt får det vara, utan gärna färdigt och gärna nära centrum.

– Det blir nog mycket kvällsaktiviteter, så det är bra att ha nära hem, säger hon.

Att Kajsa Ravin redan har bra koll på sin nya hemstad råder det inget tvivel om. Hon är väldigt nära elva rätt av tolv på Arbetarbladets lilla frågesport om Gävle.

– Redan under rekryteringsprocessen läste jag på en del om Gävle kommun, säger hon.

Din företrädare Mats Öström har efterlämnat en lista med visioner, han tycker bland annat att nuvarande stadsbiblioteket borde rivas och ge plats åt ett nytt.

– Jag säger ingenting än. Men många kommuner har byggt nya bibliotek och kulturhus, säger hon.

Mer läsning

Annons