Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya präster i Gästrikland

/
  • Prästvigda. Carin Danielsson,Torsåker, Anna Hagman, Ockelbo och Per Rönnegård till Gävle Staffans församling prästvigdes i går i Uppsala domkyrka.

Gästrikland har fått tre nya präster. Under söndagen prästvigdes dem i Uppsala domkyrka under ledning av biskop Ragnar Persenius.

Annons

När sju präster och fem diakoner vigdes i går till tjänst i Uppsala stift var domkyrkan fylld till sista bänk.

Tre av de vigda prästerna kommer att tjänstgöra i Gästrikland. Anna Hagman i Ockelbo, Per Rönnegård i Gävle Staffans församling och Carin Danielsson i Torsåker.

– Det här var en dag jag har väntat på och längtat efter i många år. Det var helt fantastiskt att få dela den med så många vänner och bekanta, säger 43-årige Carin Danielsson, som firades av en hel busslast av Torsåkersbor som tagit sig till Uppsala för att bevittna händelsen.

Tidigare har tvåbarnsmamman Carin jobbat på bank i 18 år, men hon har alltid varit aktiv inom kyrkan.

Efter många år tog däremot längtan efter att få engagera sig fullt ut över, och efter 6,5 år av studier får den sjungande bankmannen nu istället kalla sig sjungande präst.

Största förändringen mot för tidigare kommer däremot handla om familjen.

– Jag kommer att få bo hemma. De senaste åren har jag bott borta fyra dagar i veckan. Och sen har längtan funnits hela tiden att få tjänstgöra fullt ut. Det är en stor glädje och lycka, säger hon.

Annons