Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya terrassen satsar på öl

/
  • Det blir klassisk pubinredning och ett brett sortiment av olika drycker på den nya Terrassen Pub & Kök på Slottstorget. Johan Wessén, Robin Holmberg och Niklas Svanbom är tre av de fyra delägarna. Nu återstår bara lite städning innan öppnandet på torsdag.
  • Nya Terrassen Pub & Kök räknar med att ha 21 olika ölsorter på fat och ett 100-tal på flaska.

Det är slut med asiatisk mat på Slottstorget. På torsdag öppnar nya Terrassen Pub & Kök i nyrenoverade och utbyggda lokaler.

– Vi ska ha vällagad mat från grunden till bra priser, säger Niklas Svanbom, en av fyra delägare.

Annons

I september bommade Lam’s Terrass igen för gott. Konkurrensen på marknaden för restauranger med asiatiskinspirerad mat hade blivit för hård. Sedan dess har lokalerna på Slottstorget varit stängda, men arbetet med att renovera och bygga ut dem har pågått för fullt. Nu är allt snart klart och på torsdag är det tänkt att nya Terrassen Pub & Kök ska välkomna sina första gäster.

– Det känns bra, men det är lite nervöst och stressigt att bli klar. Men nu är det bara att få in alla varor och städa ur som återstår, säger Johan Wessén.

Han blir delägare tillsammans med Niklas Svanbom, Robin Holmberg och den tidigare ägaren Tony Lam. De har lite olika bakgrunder. Niklas var tidigare pubchef på Bishops Arms och driver en fiskebutik ihop med Johan. Robin har jobbat på olika restauranger i Gävle, bland annat O´learys och CH.

Tillsammans ska de nu driva en restaurang med en inriktning de kallar för gastropub.

Det är klassisk pubmat som hamburgare, schnitzel och olika kötträtter, men inga halvfabrikat utan vällagad mat.

Det blir inte heller några tv-skärmar med hockey eller fotboll och ingen hög musik. Däremot utlovas ett brett sortiment av öl, med 21 sorter på fat och ett 100-tal på flaska.

– Vi kommer att ha provningar av öl, whisky, rom och cognac. Intresset har ökat för olika smaker inom olika drycker, säger Niklas Svanbom.

Till en början har den nya restaurangen öppet på kvällar, men till sommaren räknar man även med att börja servera lunch.

Mer läsning

Annons