Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nynäselever som vågar bryta sig loss

/
  • har satt upp en musikal. Elever på Nynäs Montessoriskola har satt upp en egen musikal. Fredagens premiär följdes av ytterligare två föreställningar.

Kulturkrockar och vilsna tonåringar som söker sin identitet. Det är temat för den musikal som elever på Nynäs Montessoriskola satt upp. Skolkompisar och föräldrar bjöds i går på tre förställningar.

Annons

Under hela skolåret har elever i sjuan, åttan och nian på Nynäs Montessori jobbat med sin musikal ”Break free” inom ramen för elevens val.

– Det har varit jättekul. Vi har lärt känna varandra över årskursgränserna och blivit som en enda stor familj, säger Fanny Hansen, en av de unga musikalartisterna.

Resultatet av arbetet visades upp på fredagen. Två föreställningar på skoltid följdes på kvällen av en föreställning för allmänheten inför fullsatt skolaula.

Aktuellt tema

”Break Free” handlar om ungdomar på musikläger och om vad som händer när en svensk kille förälskar sig i en utländsk tjej.

– Det handlar om att våga bryta sig loss från vanliga normer och våga vara sig själv. Ett aktuellt tema i en tid då många tonåringar är satta under pressen att se ut och bete sig på ett visst sätt, säger Fanny Hansen.

Mer läsning

Annons