Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kampsportscenter försenas

Snart öppnar Wiklund dojo ett nytt kampsportcentrum i Gävles stadskärna. Men planerna har försenats.

Annons

– Vi hade räknat med att kunna öppna efter cityfesten, men nu vet jag inte hur det blir, säger Robert Wiklund, som driver Wiklund dojo.

Klubben är känd för sina satsningar på karate för barn och ungdomar, men har också kampsportskurser för vuxna. Den har nu växt ur de tidigare lokalerna på Norra Skeppargatan och vill istället ta över Televerkets gamla lokaler på Drottninggatan.

– Det blir tusen kvadratmeter. Vi vill kunna träna två grupper samtidigt, vilket vi just nu inte har plats för. Sedan har vi tänkt att vi ska ha en kampsportsbutik och ett kafé för alla som tränar kampsport, säger Robert Wiklund.

I dagsläget finns det inte plats för fler medlemmar i klubben, där 300 barn får träna kampsport. Blir de nya lokalerna färdiga hoppas Robert Wiklund få upp antalet till 400, vilket han inte tror blir några problem.

Men bygglovet sätter käppar i hjulet för projektet. Både hyresvärden och klubben är överens om att förvandla kontorslokal till träningslokal, men från kommunens sida kommer svaren långsammare än väntat.

– De har ju sina regler att följa, men kanske måste vi öppna lite senare än det var tänkt, säger Robert Wiklund.

Mer läsning

Annons