Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt vattenland i Furuvik till 2010

Genom att flytta countryfestivalen en vecka framåt tror Furuviksparkens vd Tom Widorsson att besökssiffrorna ska öka. Till nästa säsong satsas det på de lite äldre barnen, nu ska det byggas en vattenrutschbana i parken.

Annons

Så här långt, när halva säsongen har passerat, har 110 000 besökare gästat Furuviksparken. Det är 6 000 färre besökare än under samma tid förra året. De kraftiga regnovädren under de senaste veckorna är den främsta orsaken till besökstappen, förklarar parkens vd, Tom Widorsson.

– När det har varit regn och rusk har vi haft det riktigt dåligt.

Trots de hittills modesta besökssiffrorna tror Tom Widorsson att när säsongen är slut hamnar besökssiffrorna på åtminstone lika många besökare som under förra säsongen då parken gästades av totalt 220 000 besökare.

Countryfestivalen flyttas en vecka framåt, till vecka 32, något som innebär att parken har öppet som vanligt en vecka längre under högsäsong. Anledningen till flytten av countryfestivalen är att i år behöver parken inte konkurrera med cityfesten.

– Förhoppningsvis har vi fullt ändå fram tills dess, och vi tjänar en vecka extra i år mot tidigare år.

När parken stänger för säsongen börjar byggnationen av en ny vattenrutschbana i poolområdet. Det nya vattenlandet ska stå klart till nästa säsong, och nu även ha aktiviteter som lockar lite äldre barn.

Mer läsning

Annons