Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet om avgift för boendeparkering

Kommunfullmäktige godkände i går ett förslag om att höja avgiften för boendeparkering till maximalt 500 kronor i månaden. Allianspartierna reserverade sig.

Annons

Tekniska nämndens tidigare begäran om att få möjlighet att höja avgiften för så kallad boendeparkering till 500 kronor per månad från 1 september låg i går på kommunfullmäktiges bord. Boendeparkeringen är till för de som bor inom området med avgiftsbelagd parkering i centrala Gävle.

I dag ligger avgiften på 330 kronor, men tekniska kontoret har med gårdagens beslut möjlighet att höja den upp till 500 kronor.

– Det behövs ett beslut för att få ett rådrum. Det blir en förutsättning att på ett smidigt sätt jobba med de här frågorna, sade tekniska nämndens ordförande Curt Nygren (S).

Men alla var inte lika övertygade. De fyra allianspartierna i oppositionen ville att månadsavgiften maximalt skulle vara 330 kronor.

– Det är en principiellt viktig fråga. Jag anser att det är vi i kommunfullmäktige som är direkt valda som ska fatta beslut om taxor, sade Per-Åke Fredriksson (FP).

Samma åsikt framfördes av Gunilla de Maré (M).

Mer läsning

Annons