Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oinbjudna gäster avhysta från Borgarskolans stuga

Annons

En stuga på Norrlandet som ägs av Borgarskolan har under veckan haft ett antal oinbjudna gäster. På torsdagseftermiddagen avvisades de.

I tisdags var polisen vid en stuga på Norrlandet, där befann sig ett större antal människor som påstådde sig ha hyrt stugan. Då polisen inte kunde klarlägga om stugan verkligen var uthyrd sköt de på en eventuell avhysning till torsdagen. Stugan som ägs av Borgarskolan står ofta tom. Men någon uthyrning vet John Hjalmarsson, biträdande rektor ingenting om.

– Det hade vi klart för oss redan kvart över fyra i tisdags och hade gärna sett att de avhystes då.

Det som gör historien mystisk är att polisen inte hittade några brytmärken. Dörren var upplåst och ska ha haft lås av god kvalitet.

– Vi måste ställa oss frågan om en nyckelkopia är på drift. Hur som helst måste vi byta lås, säger John Hjalmarsson.

Enligt Willie Aflarenko på Gävleborgspolisen säger de som bodde i stugan att de har betalat 3‑000 kronor till en person för att få campa på stugans tomt. När det sedan började regna ska de enligt egen utsago ha blivit erbjudna att få sova i stugan i‑stället. Det är inte första gången det är ovälkommet besök i stugan. Förra året hade huset också oinbjudna gäster. Den gången hittades brytmärken på balkongen.

Mer läsning

Annons