Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad efterfrågan på boende i CH-kvarteret efter nyår

Intresset för att bo i HSB:s nya lägenheter i kvarteret Grand på CH-tomten har ökat rejält efter nyår och av de 65 planerade bostadsrätterna är nu drygt 40 sålda.

Annons

Men det svala intresset i höstas har gjort att HSB skjuter på försäljningsstarten av Gävle strands lägenheter i etapp två.

– Grand är en byggnation som pågår och vi vill se att de lägenheterna fylls innan vi börjar på Gävle strand, säger Sten Halseth, vd för HSB Gävleborg.

Men han säger att man inte har några krav på hur många som ska vara sålda i Grand-projektets sexvåningshus innan etapp två på Gävle strand, med 60 bostadsrätter, kan dra i gång.

Första tanken var att bygget skulle starta i höstas, därefter hoppades man på i vår men i nuläget verkar det inte bli förrän hösten 2009.

– I höstas var det stiltje på efterfrågesidan. Men efter nyår har det varit en väldig aktivitet, säger Sten Halseth som tror att lägre räntor kan vara en orsak till ett ökat antal intresserade.

Planerad inflyttning är första oktober, 1 november och 15 december. De som köpt lägenheter hittills är yngre personer utan barn, både ensamstående och par, och äldre personer.

Lägenheterna är av olika storlek – allt från små enrummare på 28 kvadratmeter till en femrummare på 183 kvadratmeter som kostar 3,5 miljoner kronor. Den är ännu inte såld.

Annons