Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart för tjänstemän när Korsnäs förändrar

/

Tjugo tjänstemän måste söka om sina jobb när Korsnäs omorganiserar. Tio av tjänsterna flyttas från fabriken i Gävle till Frövi.

– En del är såklart oroliga för att förlora jobbet, säger Hans Wahlbom, ordförande för Unionens klubb vid Korsnäs.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat att Korsnäs ser över organisationen vid sin enhet Supply Chain – som bland annat sysslar med planering och kundkontakter vid fabriken.

Vid enheten jobbar ett 40-tal anställda. Hälften av dem berörs när Korsnäs nu bestämt sig för att göra enheten mer effektiv.

– Vi ser hela tiden över vår organisation för att kunna jobba mer effektivt, säger Korsnäs informationschef Johanna Stenson.

De 20 tjänstemännen som berörs har till stor del jobbat med kartong som produceras vid fabriken i Frövi utanför Lindesberg. Det är en mer exklusiv kartong som vanligtvis används till choklad och parfymer.

– Det är mer effektivt att förlägga de tjänstemän som jobbar med det närmare produktionen, förklarar Johanna Stenson.

Omorganiseringen innebär att de 20 tjänstemännens befattningar och arbetsuppgifter ändras, och att de därför tvingas söka om sina tjänster. Teoretiskt kan det innebära att allt mellan samtliga eller ingen av de 20 får chansen att jobba kvar vid Korsnäs.

– Det beror ju på övriga som söker tjänsterna. Men än vet vi heller inte om det är så att någon av dem som jobbar i Gävle är beredd att börja jobba vid Frövi, säger Hans Wahlbom.

Han har inget att invända mot att företaget omorganiserar för att jobba bättre – men är skeptisk till att en fungerande enhet splittras och att delar flyttas till en annan fabrik.

– Jag hoppas att de anställda som inte blir kvar på de nya befattningarna på något sätt kan omplaceras inom företaget.

I dag jobbar runt 1 000 anställda vid Korsnäs fabrik i Gävle. Cirka 320 av dem är tjänstemän.

Mer läsning

Annons