Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart hur drunkningsolycka vid Limön gick till

Annons

Tidigt på onsdagsmorgonen hittades en 51-årig kvinna död i vattnet på Limöns södra sida. Hon lämnade ön på tisdagen och en omfattande sökinsats var på väg att dras igång. Det finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet.

Kvinnan åkte från ön i en mindre motorbåt vid lunchtid på tisdagen. Hennes anhöriga visste inte vart hon var på väg, eller när hon planerade att återvända. Ett sms till en granne vid 16-tiden var det sista livstecknet från henne.

Anmäldes försvunnen

Vid 20-tiden på kvällen anmäldes hon försvunnen och kustbevakningen och en lotsbåt sökte under kvällen utan framgång efter båten med kvinnan. Sökandet avbröts när det blev för mörkt.

Tidigt på onsdagsmorgonen fortsatte en helikopter samt fartyg från kustbevakningen och Gävle sjöräddningssällskap sökandet. Ganska snart hittades kvinnans båt och 150 meter därifrån hennes döda kropp i vattnet. Allt tyder på att hon har drunknat. Hur olyckan har gått till är oklart, men polisen misstänker inget brott.

Polisen gjorde under onsdagen en rutinmässig kontroll av platsen där hon återfanns. Båten bogserades in för teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons