Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Old Saints varnas för fylla och stök

Puben Old Saints riskerar en varning för att de inte haft ordningsvakter vid sin uteservering på vardagskvällarna.

Annons

Old Saints målgrupp kvällstid är framför allt 18–20-åringar. Restaurangen har sedan tidigare haft serveringstillstånd inne till klockan 02. I maj sökte och fick de tillstånd även för en uteservering. Men då måste de ha två av polisen tillförordnade ordningsvakter på plats efter klockan nio på kvällarna.

När kommunens inspektörer gjorde ett besök 9 juni fanns inga vakter, och personalen sa att de inte brukar ha det när de stänger före midnatt. I övrigt var allt i sin ordning. Men dagen innan var socialtjänstens fältassistenter på platsen och reagerade på fylla och bristande ordning, med folk som ”skrek och härjade” på och vid uteserveringen.

Vid ett tidigare inspektionsbesök, på juldagen, reagerade inspektörerna bland annat på att alltför berusade personer fick köpa alkohol. Eftersom missförhållandena upprepat sig måste det bli en varning, menar inspektörerna.

De menar att restaurangägaren omöjligt kan ha missat att de måste ha ordningsvakter ända från kl 21 och inte bara efter midnatt. Det stod nämligen uttryckligen i tillståndsbeslutet, och har även meddelats på telefon.

Mer läsning

Annons