Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka på hopptäving

/
  • Madeleine Schantz, tävlande för Örebro FRK kraschade svårt med hästen Frisholts Claudius på det sjätte hindret i 120cm hoppningen. Sjuksköterskorna Carina Fröberg och Camilla Männikkö var snabbt fram på plats och gav Madeleine första hjälpen i väntan på ambulanssjukvården.

En av ryttarna i Gävle horse show på Gävletravet fick föras till sjukhus efter en olycka på lördagsförmiddagen. Hon kom under hästen som störtade vid ett av hindren.

Annons


En ung ryttarinna tävlande för en mellansvensk klubb störtade under ett av tävlingspassen. Ekipaget störtade vid ett 120 centimeter högt hinder. Enligt ögonvittnen kom hon under hästen, och träffades även av hovarna när den panikslagna hästen försökte ta sig upp.
Ryttaren reste sig inte upp efter olyckan, men var vid medvetande. Enligt uppgift hade hon smärtor bland annat i bröstkorgen och ena höften och sårskador i ansiktet.

Snabb hjälp
Sjuksköterskorna Carina Fröberg och Camilla Männikkö var snabbt fram på plats och gav henne första hjälpen i väntan på ambulanssjukvården.
Ryttaren klarade sig dock från allvarligare skador och kunde senare på lördagen lämna Gävle sjukhus utan att behöva läggas in.

Mer läsning

Annons