Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksbussen ska kollas en gång till

Bussen som en 69-årig kvinna föll ut ur i förra veckan ska nu genomgå en teknisk undersökning. Det har bussbolaget Nobina beslutat.

– Vi ska ta in den för en noggrannare kontroll, säger trafikchefen Lennart Skoog.

Annons

Först och främst är det dörrarna och deras funktion som ska undersökas efter att olyckan då Ingrid Fernquist bort lårbenet när hon föll ur bussen.

Ingrid berättade i gårdagens tidning om hur busschauffören – som verkade stressad och tidigare under resan varit nära att missa flera hållplatser – började köra iväg innan hon hann kliva av bussen i Bergby. Hon stod på nedersta trappsteget och ramlade ut när bussen började rulla och föll så illa att lårbenet bröts.

Enligt bussbolaget Nobina ska det inte vara möjligt att köra iväg med bussen innan dörrarna stängts. De är utrustade med dörrbromsar som ska förhindra det. Men efter artikeln i Arbetarbladet har Nobina nu beslutat sig för att undersöka om dörrarna på olycksbussen fungerat som de ska.

En person som kommenterat artikeln på Arbetarbladets hemsida påstår att det är ganska vanligt att bromsarna är avslagna eller ur funktion, bland annat eftersom chaufförer upplever att det tar för lång tid innan bromsen släpper. Det är dock uppgifter som Lennart Skoog inte vill kommentera.

– Jag kan inte kommentera en anonym kommentar.

Men har du hört att chaufförer klagat och tyckt att det är ett problem?

– Nej, men om det är så att någon förare som tycker att den här säkerheten ger en fördröjning då får man ta upp det så att vi kan ta hänsyn till den i tidtabellen. Det är inte okej att äventyra kundernas säkerhet för att turen ska gå någon sekund fortare.

Mer läsning

Annons