Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppalaborna vill också ha buss

Norrlandet får fler bussturer nästa år medan i Oppala lyser busstrafiken fortfarande med sin frånvaro. I flera år har boende i området fått tagit sig flera kilometer för att med buss ta sig in till stan.

Annons

Under torsdagen berättade Arbetarbladet att Gävle kommun satsar 1,3 miljoner kronor på utökade bussturer till och från Norrlandet nästa år. Efter nyheten reagerar boende i Oppala området då de under flera år stått helt utan busstrafik.

Långt till hållplatsen

– Jag har tre kilometer till närmaste busshållplats och jag vill inte att min dotter ska behöva gå från bussen i Björke för att kunna ta sig hem, säger Sten Öberg, som bor i Oppala.

Han och många andra som bor i Oppala, Mårdäng, Hillevik och Eskön har flera kilometer till 25:ans buss som går från Hamrånge till Gävle.

Tillsammans med ett flertal andra har Sten Öberg därför bildat en grupp för att försöka påverka och få till en lösnig på problemet.

– Vi har trott att det ska hända något men det blir inget. Jag förstår att det inte kan gå bussar där hela dagarna, men i alla fall morgon och kväll, säger han.

Inga planer

Men någon sådan busstrafik har kommunen inga planer på att sätta in.

– Naturligtvis skulle vi vilja men det finns indikationer på att det är många som inte skulle åka bussen där, säger tekniska nämndens ordförande Inger Schörling (MP).

Mer läsning

Annons