Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar sitt tredje kafé på Gävle Strand

/
  • Kan bli fler. Ahmet Yilmaz ser ljust på framtiden när han öppnar sitt tredje kafé i Gävle. ”Det kanske blir ett till också”, säger han lite lurigt.
  • Båtspaning. På uteserveringen på det nya kaféet i Fullriggaren kan man ta en fika och spana efter förbipasserande småbåtar.

Det händer saker på Gävle Strand.
I dag planerar Ahmet Yilmaz att öppna dörren till Wayne’s Coffee, hans tredje i Gävle.
– Det här är framtiden. Det kommer att bli populärt här på stranden, säger han.

Annons

Närbutiken Time öppnade i Fullriggaren så sent som i fredags. Nu får den en granne. Waynes Coffee skulle egentligen slå upp portarna redan vid 14-tiden på måndagen men det blev aldrig av. Strul med bland annat espressomaskinen var en av orsakerna till förseningen.

– Den fungerade inte så vi fick ta hit en ny, säger ägaren Ahmet Yilmaz.

Har brygga för båtgäster

Han driver sedan tidigare två kaféer i samma kedja på Drottninggatan i centrala Gävle. Anledningen till att det blev ett tredje på Gävle Strand är läget. Utsikten över vattnet hoppas han ska locka kunderna.

– Man kan sitta ute och titta på båtar, och vi har brygga nedanför där båtar kan lägga till, säger han.

Rymmer 30 fikasugna

Det nya kaféet är ungefär hälften så stort som det mindre Waynes Coffee vid Åhléns och erbjuder omkring 30 platser inomhus och minst lika många utomhus berättar Ahmet.

I några dagar har två nyanställda förberett sig genom att träna på ett av de centrala kaféerna. Utbudet i Fullriggaren ska vara samma.

Nästa sommar finns planer på att bygga ut uteserveringen ytterligare.

Mer läsning

Annons