Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oriktigt beslut om lönebidrag synas

Arbetsförmedlingen i Gävle synar nu de felaktiga besluten som togs i våras när ett 40-tal före detta plusjobbare fick så kallade utvecklingsanställningar med ett generellt lönebidrag på 85 procent av lönen.
– Vi gör individuella prövningar och räknar med att vara klara under september, säger Lars Ahlstrand, chef för Arbetsförmedlingens verksamhet i Gästrikland och Älvkarleby.

Annons

Det var efter Arbetarbladets avslöjande i slutet av juni, som Arbetsförmedlingens huvudkontor satte igång en undersökning om bristerna.

Utredningens slutsats var att Arbetsförmedlingen i Gävle gjort fel. Det går inte an att ta generella beslut om lönebidrag utan utredningar ska göras i varje enskilt fall, fastslog utredningen.

Arbetsförmedlingen i Gävle skulle senast 15 september visa en åtgärdsplan.

– Vi säkerställer rutinerna för nya beslut och förlängningar av tidigare beslut, säger Lars Ahlstrand.

När det gäller lönebidragen för de 44 före detta plusjobbarna som fick utvecklingsanställningar via Gävle kommuns arbetsmarknadsenhet så kan det bli aktuellt med ändrade nivåer, konstaterar han.

Nya läkarintyg

 

Det kan bland annat bli tal om att begära in nya läkarintyg.

I Gästrikland och Älvkarleby finns i dag 1 042 lönebidragsanställningar samt drygt 270 utvecklings- eller trygghetsanställningar eller offentligt skyddade arbeten där staten går in med lönebidrag.

Anders Eklind

Annons