Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro bland eleverna

/
  • Thomas Ngo, estetiska programmet.
  • Funderar på avhopp.  Frida Jonasson, estetiska programmet med musikinriktning, funderar på att hoppa av gymnasieskolan om inte MoveIT-gymnasiet får pengar till att fortsätta i höst. ”Jag skulle gärna vilja fortsätta”, säger hon.

Deras skola riskerar att behöva stänga redan efter första året. Elever på MoveIT-gymnasiet var oroliga sedan beskedet kommit på fredagen.

Annons

Just nu är det osäkert om de 22 eleverna på den nystartade friskolan MoveIT-gymnasiet har någon skola att gå till i höst.

Skolinspektionen har gett företaget fram till 10 juni på sig att visa att ekonomin är tillräckligt bra för att driva skolor, annars förlorar man bidraget och då måste skolan i Gävle stänga.

– Om skolan måste stänga tänker jag nog ringa runt till andra skolor och försöka få en plats. Det känns inte kul att behöva ta ett sabbatsår, säger Amilia Rymbacka, som går estetiska programmet med inriktning dans.

Vill verkligen vara kvar

– Vi är lite oroliga, men det känns som att han (rektor Tobias Tengelin) verkligen vill vara kvar och ha oss kvar. Jag skulle gärna vilja fortsätta, säger Frida Jonasson, som skulle ha gått individuella programmet inom kommunala gymnasieskolan, men genom MoveIT-gymnasiet har fått chansen att gå estetiska programmet med musikinriktning.

Hoppar kanske av

– Om det inte blir någon fortsättning hoppar jag nog av gymnasiet för jag vill inte gå tillbaka till IV, säger hon.

Lina Ljung, elev på handels- och turismprogrammet, tycker att MoveIT-gymnasiet har fungerat bra, men menar att det ofta märks att skolan är liten.

– Ibland kan det vara lite jobbigt att ha samma lärare och ha lektionerna på samma ställe hela tiden, säger hon.

Mer läsning

Annons