Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro, ilska och besvikelse i den splittrade gruppen

Kritiken växer mot Gävle kommun efter omplaceringen av flera anställda från ett kommunalt boende.

– Jag har aldrig känt mig så kränkt i hela mitt liv, säger en av dem som fått sluta mot sin vilja.

Annons

Förra fredagen kunde Arbetarbladet berätta att nästan hela personalgruppen på ett kommunalt boende i Gävle bytts ut, de flesta omplacerade mot sin vilja. Bara verksamhetschefen och en vårdare blir kvar. Vi har pratat med två av dem som tvingats från sin arbetsplats, men väljer av hänsyn till individerna att varken skriva deras namn eller namnet på arbetsplatsen. Båda tycker att det som skett är ofattbart.

– Jag har inte fått veta varför jag har fått sluta. Jag kan inte godta det här. Kunderna tycker om mig och jag vet att jag gör ett bra jobb. Cheferna har kommit och gått, och den senaste chefen har knappt varit där alls. Det är ledarskapet som brister, säger en av dem.

– Vi har inte haft någon arbetsplatsträff sedan i januari, vi har bett om handledning men inte fått det, och chefen har inte svarat när vi mejlat, säger en annan.

Känner sig sviken

En av dem berättar bland annat om hur hon i förtroende skrivit ett brev till sin närmaste chef där hon sökte stöd och berättade om saker som hon inte tyckte kändes bra på jobbet. Det brevet ska chefen då ha visat för en kollega som berördes i brevet, utan att fråga om lov.

– Var finns värdegrunden i det? I din artikel säger de att vi inte har tagit till oss av de utbildningar som hållits, jag kan inte förstå det. Värdegrund och bemötande är jätteviktigt för oss i arbetet med de här kunderna. Vi har gjort stora framsteg med några av dem, säger hon.

De tror att det är helt andra saker som gjort att cheferna velat splittra arbetsgruppen, än att de inte jobbar på ett tillräckligt bra sätt med de boende. Det har förekommit en del rykten i gruppen.

– När jag var tvungen att söka om jobbet och fick gå på intervju försökte de få mig att prata illa om andra i arbetsgruppen, men jag vägrade.

Den närmaste chefen vill inte ge några kommentarer i tidningen, utan hänvisar till sin chef Lena Yngvesson. Hon i sin tur vill inte gå in mer konkret på varför de anställda inte duger för jobbet eller på vilket vis de ansträngt sig för att personalgruppen och verksamhetschefen ska fungera ihop. I förra veckan motiverade hon omplaceringarna med att förbättringsinsatser har gjorts, men utan tillräckligt gott resultat.

Nu är ett par av vårdarna sjukskrivna för att de mår så dåligt av det som hänt. Ett par av dem vikarierar på andra boenden. De har försökt få mer stöd från sitt fack Kommunal, men det är oklart vad det leder till.

Mer läsning

Annons