Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäker framtid för idrottsstjärnan

Den allsvenske spelare som åtalats för våldtäkt på en 18-årig flicka i november frikändes av Gävle tingsrätt. Men hans fotbollsframtid är fortfarande osäker.

Annons

Tingsrätten anser inte att bevisningen övertygar om att spelaren har utnyttjat kvinnan på ett otillbörligt sätt och att hon befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd. Av det skälet ogillas åtalet.
Trots den friande domen på onsdagen kan hans klubb inte säga om han kommer att spela vidare i föreningen eller inte.
– Vi ska läsa igenom domen noga. Sedan måste vi avvakta och se om domen blir överklagad eller vinner laga kraft, säger den fotbollsansvarige i spelarens förening, till TT.
– Vi ska också ha en diskussion med spelaren och hans agent och se på hur vi ser på hans fotbollsframtid och hur han själv och agenten ser på hans fotbollsframtid.
TT: Han ni fått några indikationer från spelaren om hur han ser på att spela vidare i klubben?
– Nej, det är diskussioner som vi ska gå mer intensivt in på nu. Mer vill jag inte gå in på.
TT: Hur ser er föreningspolicy ut när en spelare åtalas för ett brott?
– Det man måste konstatera är att det svenska rättsväsendet har friat honom, sedan får vi se om den domen vinner laga kraft eller inte. Vi och spelaren får sedan göra värderingar kring hur hans fotbollsframtid ska se ut, säger klubbchefen.
TT: Får spelaren någon form av stöd och hjälp om han spelar vidare hos er?
– Jag vill inte förekomma någonting. Vi ska ha interna diskussioner och sedan får vi se vad det leder fram till.
Mannen hade åtalats för våldtäkt sedan han i en lägenhet i Gävle den 14 november haft sex med en ung kvinna. Hon hade varit på en nattklubb i Gävle och var på väg hem när hon träffade en grupp andra ungdomar och de gick på efterfest.
Mannen medger att han haft samlag med kvinnan – men hävdar att hon var med på det. Hon har uppgett att hon sov när mannen hade sex med henne, men enligt tingsrätten har hon även lämnat uppgifter som motsäger att hon sov.
Tingsrätten anser att det inte är fullt klarlagt vad som hänt och har därför valt att frikänna mannen.

Annons