Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt att inte tillståndet dras in direkt

Det är ovanligt att ett restaurangbolag som förlorar alkoholtillståndet ändå får fortsätta servera en månad framåt. I Gävle har det åtminstone inte hänt de senaste fem åren.

Annons

I övriga fall har tillståndet rykt direkt, men då har orsaken varit ekonomiska problem i företagen eller att tillståndshavaren varit misstänkt för brott.

Att dra in ett serveringstillstånd för att ett restaurangbolag inte har levt upp till kraven på ansvarsfull alkoholservering är ovanligt. Förutom Läkerolen har restaurangerna Svarte Jägaren, Hemlingbystugan och Pitchers förlorat sina serveringstillstånd. Men då har orsaken varit helt andra. Såväl Svarte Jägaren som den dåvarande restaurangen i Hemlingbystugan hade redan stängt när tillstånden återkallades. Och när det gäller Pitchers fanns en lång historia av ekonomiska problem och misstänkta bulvanlösningar. De förlorade sina tillstånd med omedelbar verkan. Brynäs arenabolag däremot får drygt en månad på sig.

– Vi ville ge dem en skälig tid för att göra någon typ av åtgärd. Vi ger inte Brynäs någon gräddfil, säger Maritha Johansson (V), ordförande i socialnämnden.

Mer läsning

Annons