Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Overallerna intar Gävle

/
  • Overallen ger identitet. Det är olika färger på byxorna beroende på vad man pluggar. På bilden ser vi Sandra Wärn, energisystemingenjör, Fredrik Åslund, gymnasielärare, Olov Timber, sjuksköterska, Jakob Rydberg, gymnasielärare, Lina Hökdahl, hälsopedagog, Patrik Möllhagen, informatör och Robin Håård, fastighetsmäklare.
  • Märken. Ju fler man har, desto mer har man upplevt som student.

Ibland är en overall så mycket mer än bara ett klädesplagg. För studenterna vid högskolan i Gävle är det en del av identiteten – och i veckan tänker de visa upp sig på gator och torg.
– Vi vill visa upp student-kulturen, säger Sandra Wärn, som pluggar till energisystemingenjör.

Annons

Vanligtvis kommer overallerna i första hand fram vid nollningen av nya studenter.

Men nu vill landets studenter visa att de kan bäras vid fler tillfällen. Efter ett upprop på Facebook från studenter i Norrköping har Högskolan i Gävle beslutat sig för att hänga på. Hela veckan ska de gå klädda i sina overaller som är i olika färger beroende på vad man studerar.

– Det har ett socialt syfte. Bara genom att titta på någon annans overall och märken så ser man vad de pluggar och vad de har gjort, säger Patrik Möllhagen, som läser vid informatörsprogrammet.

Byter märken

Overallerna kommer fram vid arrangemang bland studenterna. Ibland tar man dem med sig till andra högskolor och universitet och byter märken med varandra.

– Det handlar om att skapa en gemenskap bland studenter. Det blir ett bättre studieklimat om man har roligt när man studerar, säger Patrik Möllhagen.

Mer läsning

Annons