Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfullt stortorg hyllade Brynäs

/
 • Torget var packat av folk som ville hylla SM-segrarna.
 • Henri Sevonen med sönerna Alexander, 6 år, och Sebastian, 4 år, hade kommit till Stortorget för att träffa Svedberg, Sillfverberg, Järnkrok, Honken och de andra Brynäshjältarna.
 • Många av de yngre i publiken ville göra
 • Stortorget fylldes över sina bräddar när Brynäs IF:s guldlag firades.
 • Brynäsarna vinkade och sjöng ikapp med alla fans som ville hylla dem. Att stämningen på lastbilsflaket var på topp gick inte att ta miste på.
 • Brynäs spelare och ledare anlände till centrala Gävle på ett lastbilsflak. Många skyndade sig för att få en skymt av dem när de kom åkande på Kunsgatan mot Stortorget.
 • Jakob Silfverberg tog sig tid att växla några ord med fansen innan han gick upp på scenen för att ta emot hyllningarna.
 • Brynäsarna vinkade och sjöng ikapp med alla fans som ville hylla dem. Att stämningen på lastbilsflaket var på topp gick inte att ta miste på.
 • Jonathan Granström var en av alla populära Brynässpelare som fick ta emot folkets hyllningar.
 • Det var trångt för Brynäsarna, exempelvis Sebastian Lauritzen, att ta sig fram i det folkhav av Gävlebor som ville hylla dem.
 • Flera hade tagit sig upp på hustaken för att få bättre utsikt över Brynäs guldfirande.
 • Stortorget fylldes över sina bräddar när Brynäs IF:s guldlag firades.
 • Sven-Erik Holm, 68 år, pensionär, Brynäs. 1. Hemma i tv-fåtöljen. Jag skrek lite, men det är lugnare hemma än på arenan.2. Det är omöjligt att jämföra. Av de nu aktiva är det kanske Nicklas Bäckström.
 • Anna Leidstedt, 43 år, provsmakare på Cloetta, Strömsbro.1. Hemma och tittade på tv. Det gick jättebra. 2. Det är jättesvårt. Jag tänker bara på dem som är med nu så då får det bli Järnkrok.
 • Sara Degermark, 35 år, arbetssökande, Sörby.1. Hemma i soffan för biljetterna gick åt. Men det var spännande och jag skrek.2. Jakob Silfverberg. När han sköt mål var det nästan så att det kom en tår.
 • Fabian Isaksson, 8 år, går på Fridhemsskolan, Brynäs/Sörby.1. På läktaren i Läkerol Arena. Jag stod kvar en bra stund efter slutsignalen och viftade med flaggan.2. Calle Järnkrok. Han spelar bra och är en bra lagkamrat.
 • Eva Sjöstedt, 52 år, jobbar i klockaffär, Söder.1. Jag var hemma och såg på tv. Några av de andra matcherna har jag sett ute på en puben.2. Ingen aning. Så insatt är jag inte men många är bra.
 • Bo Nilsson, 54 år, psykvårdare, Bomhus.1. Hos en kompis i Ytterharnäs. Vi var fem stycken och alla andra stod upp efter slutsignalen. Men jag satt helt lugn. Det var skönt att det var över.2. Virvelvinden från Vuollerim (Lars-Göran Nilsson) var anledningen till att jag började hålla på Brynäs.

Stortorget svämmade över av segerrusiga Gävlebor när Brynäs guldlag firades. Flera klättrade upp i träd och på hustak för att få en skymt av sina guldhjälmsprydda hjältar.

Annons

Det var en glädjeyra av sällan skådat slag som utspelade sig på Stortorget på lördagseftermiddagen. Ett hav i gult, svart och rött och med guld i sinnet fyllde hela torgytan och mer därtill.
– Vi är födda Gävlebor och inbitna Brynäsare. Vi har kommit hit för att vi vill träffa Svedberg, Silfverberg, Järnkrok och Honken, säger Henri Sevonen med sönerna Alexander, 6 år, och Sebastian, 4 år.
– Och Tigern, fyller Sebastian i, och tillägger att han har träffat Brynäsmaskoten flera gånger.
Familjen kom i tid och lade beslag på några av torgmöblerna som gav en upphöjd position.
Andra fick hitta på mer kreativa lösningar för att få fri sikt. Skyltfönstren på Flanörs andra våning fylldes snabbt upp med folk och några tog sig till och med upp på hustaken runt torget för att kunna se när guldhjältarna anlände på ett lastbilsflak.
Men innan de nya hjältarna kom dammades några gamla legendarer av, som Inge Hammarström, Tord Lundström, Jan-Erik Silfverberg och Wille Löfqvist. Alla hyllade de årets Brynäslag som det bästa.
När lastbilen kom strax efter klockan tre sprack molnen upp och solen sken på hela Gävle. Sedan blev spelare och ledare inkallade på scenen en och en för att ta emot publikens jubel.
Några av spelarna (läs Calle Järnkrok och Simon Bertilsson) var så uppspelta att de inte kunde hålla sig från att avbryta det ordinarie programmet med spontana hejaramsor. Och publiken var inte sen att hänga på i "Oh ah Silfverberg, säg oh ah Silfverberg" och "Guldet kom hem till Gävle igen".
Till slut fick Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson chansen att tacka Sveriges bästa hockeypublik.
– Tack för det fantastiska stöd vi har haft under säsongen. Ni har skapat ett otroligt tryck på arenan och nu är guldet här.

Annons