Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På måndag flyttar torghandlarna

/

På måndag börjar torghandlarna flytten från Stortorget i Gävle. Den traditionella torghandeln hänvisas det närmaste året plats runt Rådhustorget, medan korvförsäljarna får stå längs Drottninggatan.

Annons

Till veckan början förberedelserna inför ombyggnaden av Stortorget. Från nästa vecka och fram till sommaren 2010 får därför torghandeln flytta till området på och kring Rådhustorget.

– I sann konkurrens har vi försökt dela upp dem på ett rättvist sätt. Den traditionella torghandeln med blommor, frukt och grönsaker får platserna runt torget medan matvagnarna och korvstånden får stå på Drottninggatan mellan Gudinnan och uteserveringen Tant Grön, säger Stefan Erixon från tekniska kontoret.

Det här innebär att gågatan i passagen mellan Norra Kungsgatan och Norra Rådmansgatan kommer att bli upp till åtta meter smalare under det närmaste året.

Alla torghandlare som i dag har fasta platser får plats på och kring Rådhustorget. Men några tillfälliga platser kommer inte att beviljas där till en början.

– Till de tillfälliga har vi sagt att vi inte kan erbjuda något på Rådhustorget, så då får det bli Södermalmstorg istället, säger Stefan Erixon.

Arbetarbladet har tidigare berättat att Bondens marknad får flytta till parkeringen vid Slottstorget, där de har bokat åtta tillfällen i sommar.

Mer läsning

Annons