Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På måndag öppnar apoteket i Hedesunda igen

Kronans Droghandel har beslutat att öppna apoteket i Hedesunda igen.

Inledningsvis med begränsade öppettider.

– Vi beklagar den osäkerhet och frustration vi gett upphov till hos våra kunder i Hedesunda när vi tvingades stänga apoteket med kort varsel, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör vid Kronans Droghandel, i ett pressmeddelande.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat att Kronans Droghandel stängt apoteket i Hedesunda på grund av personalbrist. Något som väckt starka reaktioner.

Bland kritikerna finns riksdagsledamoten från Hedesunda Anders W Jonsson (C) som har sagt att stängningen kan vara ett brott mot det treåriga avtal som slöts i samband med avregleringen förra året.

Apoteket öppnar igen på måndag. Inledningsvis kommer öppettiderna att vara begränsade till förmiddagar tre dagar i veckan. Det är möjligt genom att Kronans Droghandel omfördelar resurser från Sandviken.

– Vi vill ha vårt apotek i Hedesunda öppet och det var en rad olyckliga omständigheter som gjorde att vi tvingades stänga apoteket under en vecka. Nu har vi lyckats lösa situationen och ambitionen är att ytterligare utöka öppettiderna och att rekrytera en fast medarbetare, säger Andreas Rosenlund.

Mer läsning

Annons