Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parboendegaranti om FP får bestämma

/
  • Söker kryss. Per-Åke Fredriksson, Folkpartiets oppositionsråd i Gävle, presenterade på måndagen Folkpartiets lokala valmanifest.

Mer pengar till äldre, socialtjänst, skola och utemiljö. Mindre pengar till administration.

Så vill Folkpartiet att Gävle ska se ut efter valet.

Annons

Folkpartiet i Gävle presenterade på måndagen sitt lokala valmanifest.

Partiets oppositionsråd Per-Åke Fredriksson berättade att Folkpartiet bland annat vill införa en parboendegaranti för äldre par där den ena personen blivit sjuk och behöver plats på ett eget boende.

– Livskamrater ska inte separeras mot sin vilja, sa Per-Åke Fredriksson.

Dessutom vill partiet ge mer pengar till socialtjänsten för deras förebyggande arbete för unga på glid och begränsa storleken på barngrupperna i kommunen.

– Vi siktar på att få Sveriges bästa barnomsorg och skola, förklarade Per-Åke Fredriksson.

Folkpartiet vill även att utemiljön ska göras tryggare för Gävleborna. Trasig belysning och vildvuxna buskar är något som ska åtgärdas snabbt. Och Gävle ska, om Folkpartiet får som de vill, bli en mer företagarvänlig kommun. Näringsliv och skola ska samarbeta mycket mer och tidigare än i dag. Dessutom vill partiet införa en ambulerande sopinsamling, för till exempel elavfall.

Det här verkar kosta en hel del pengar. Vad ska ni ta pengarna från?

– Den stora administrationen inom Barn- och ungdomsförvaltningen bör vi kunna dra ned till hälften, på sikt bör vi kunna spara 25 miljoner kronor där. Men vi vill se över hela kommunens ekonomi.

Mer läsning

Annons