Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärssinen och Littorin i riksdagsdebatt om jobben

Säkraste sättet att säkra jobben i Ockelbo, Sandviken och andra delar av Gävleborgs län är att återställa förtroendet för den finansiella sektorn.
Det hävdade arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin (M) när han på fredagen svarade på en interpellation från Raimo Pärssinen (S) i Riksdagen.

Annons

Det handlade om vad Littorin gör för att skapa fler jobb och minska arbetslösheten i Gävleborgs län. Pärssinen anklagade regeringen för passivitet.

– Har Raimo Pärssinen något trollspö som vi inte känner till. Det vore trevligt om vi hade såna verktyg, sa Sven-Otto Littorin.

Enligt Littorin får vi förlita oss på stimulanspaketet som G20-länderna enades om i London härom dagen, se till att det är "ordning och reda" i statsfinanserna och att arbetslösa får råd och hjälp av arbetsförmedlare och "jobbcoacher".

Han nämnde de fyra miljarder som regeringen redan satsat på arbetsmarknadsåtgärder.

– Det är inte passivitet utan aktivitet, sa han och hänvisade till en jämförelse som ska visa att Sverige för den mest expansiva budgetpolitiken bland 20 konkurrentländer.

Det är lögn, menade Raimo Pärssinen och hävdade att Sverige hör till de mest passiva.

Han anklagade regeringen för att ha slarvat bort pengar på skattesänkningar och försämrat villkoren för de arbetslösa i stället för att satsa på jobb.

– Du pratar om London och Paris och säger att ni inget kan göra, sa Pärssinen och efterlyste besked om mer pengar till bland annat kommunerna och utbildningsinsatser.

Mer läsning

Annons