Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärssinen slutar som ordförande

Raimo Pärssinen slutar som Socialdemokraternas distriktsordförande i Gävleborg. Han lämnar även uppdraget i partistyrelsen.
– Det är bra att släppa fram andra hungriga, säger 54-åringen.

Annons

De senaste tio åren har Raimo Pärssinen suttit som ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse. I elva år har han varit ordförande för partiets distriktsförbund i Gävleborg. Men i vår lämnar han båda uppdragen.

Anledningen är att han vill satsa mer på uppdraget som riksdagsman.

– Jag har jobbat mycket inåt partiet, men nu får jag mer tid att syssla direkt med politik inom arbetsmarknadsutskottet, säger han.

Partistyrelsen lämnar han i samband med Socialdemokraternas extrakongress 25-26 mars och distriktsordförandeposten 2 april.

Frivilligt beslut

Enligt hans egen utsago är båda besluten helt frivilliga och har växt fram under hösten och vintern.

– Jobbet som distriktsordförande har varit roligt under de här elva åren, men ganska jobbigt. Jag känner mig inte lika hungrig längre på det sättet, så det känns bra att släppa in andra. Bland de mest krävande och största uppgifterna nämner han styrningen av landstinget, som dragits med ekonomiska problem, och genomdrivandet av regionförbundet, där S-distriktet medverkat.

Varit med om två val

I partistyrelsen har Raimo Pärssinen jobbat under två partiledare, Göran Persson och Mona Sahlin, och varit med om att Socialdemokraterna har förlorat två på varandra följande riksdagsval. Han ser ändå uppdraget som ”väldigt stimulerande”, bland annat för att han har skaffat värdefulla kontakter inom partiet och fackföreningsrörelsen.

– Att få fram en ny partiledning blir bland det sista jag gör i partistyrelsen, konstaterar Raimo Pärssinen.

Mer läsning

Annons