Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partierna slogs om väljarnas gunst

/
  • FLYKTINGFRÅGOR. Jesus Herrera (MP) berättade att människor gärna diskuterar flyktingfrågor med honom.
  • HJÄRTEFRÅGOR. Partisekreteraren Lennart Sjögren och Marianne Nygren, båda KD, berättade att två av partiets hjärtefrågor i valet till EU-parlamentet är människohandel och minskad införsel av alkohol.
  • FRÅGVIS. Gävles kommunalråd Carina Blanck (S) ställde frågor till kollegan Sven-Erik Österberg, som är partiets talesman i arbetsmarknadspolitiska frågor.

Partierna tävlade under lördagen om Gävlebornas uppmärksamhet.
Inför valet till EU-parlamentet talade Sven-Erik Österberg (S) på Rådhustorget.

Annons

Sven-Erik Österberg (S), tidigare stadsråd och numer arbetsmarknadspolitisk talesman för partiet, talade vid ”Gudinnan”.

Han menade att ett skäl att gå och rösta är att få behålla Sveriges strängare regler kring livsmedel. Han poängterade också att människors vardag i högsta grad påverkas av det som beslutas i EU-parlamentet.

– 60 procent av besluten som fattas i parlamentet har bäring i kommunen eller landstingskommunen.

Bredvid försökte KD:s partisekreterare Lennart Sjögren göra sin röst hörd om nyttan av EU. Sjögren berättade för Arbetarbladet om skillnaden på samsyn i Europa på 20-talet och nu.

– På 20-talet när de hade en ekonomisk recession i Europa samlades alla länder i London utan att komma överens om något. I höstas när länderna träffades kom de överens om en gemensam ståndpunkt med spelregler och kollektiva beslut som stöd till bilindustrin i form av garantilån.

Sjögren sade också att många som besökte hans partis bord med parasoll pratade om det hemska i människohandeln. Bredvid KD har Junilistan parkerat.

På Drottninggatan finns förutom Socialdemokraternas och Vänsterns gemensamma valstuga också Miljöpartiets dito.

– Många vill prata om klimatet och miljön. Dessutom vill de diskutera flyktingfrågan, säger Jesus Herrera (MP).

Mer läsning

Annons