Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar från ledarskapsbok går till apor i Kongo

/
  • prisad. Frank Chantereau tar emot 100 000 kronor för sitt arbete på reservatet Jack i Kongo för att rädda schimpanser från utrotning. Summan skänks av Tommy Lundberg och Ola Berggren, författare till boken Ledarskap på apstadiet, en bok som ska hjälpa människan att bli en bättre ledare.
  • författare. Ing-Marie Persson på Furuvik har deltagit i skrivandet av boken Ledarskap på apstadiet. Lena Jonsson är en av torsdagens besökare på Furuvik som köpte boken. ”Jag köper boken för att läsa den och bidra med pengar till schimpanser”, säger hon.Furuviks apmamma. Ing-Marie Persson på Furuvik är nästan som en mamma åt schimpanserna. Det är bara hon som kan gå in till dem. Ing-Marie har flera gånger hälsar på i reservatet Jack. ”Vi åker dit minst en gång om året och hjälper till”, säger hon.

På reservatet Jack i Kongo kämpar Frank Chantereau för att rädda livet på schimpanser.

Han fick på torsdagen ta emot 100 000 kronor vid en ceremoni på Furuvik.

– Det är ett jättestort och bra arbete de gör här för att hjälpa oss, säger han.

Annons

Många nyfikna hade samlats vid apmatningen i ett soligt Furuvik på torsdagen för att se Frank Chantereau ta emot checken för det jobb han och reservatet har gjort för schimpanserna som hotas av utrotning.

35 schimpanser

Fransmannen Frank Chantereau och hans fru startade reservatet Jack för små schimpanser i Katnaga provinsen i Kongo för att rädda djuren. I dag finns det 35 schimpanser i reservatet men fler kommer hela tiden in. Förhoppningsvis kan aporna släppas ut i frihet igen.

– Vi har hållit på med detta projekt i fyra år. Jag har bott i Kongo i 20 år och försökt göra något länge, men det har inte varit lätt att övertyga myndigheterna, säger Frank Chantereau som är glad över bidraget till schimpanserna.

Åker dit en gång om året

Furuviksparken samarbetar med reservatet Jack, dit Ing-Marie Persson åker minst en gång om året för att hjälpa till.

Hon och de andra författarna till boken ”Ledarskap på apstadiet”, Tommy Lundberg och Ola Berggren, har bestämt att intäkterna från boken går till projekt för schimpansens överlevnad. Därför fick Frank Chantereau ta emot de 100 000 kronorna i dag.

Boken handlar om hur schimpanserna kan hjälpa oss att bli bättre ledare.

Mer läsning

Annons