Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Schönnings petas som vd

Getaway Rock Festival hotade att lämna Gasklockorna om han fortsatte.

Nu petas Per Schönnings som vd för Estraden AB.

Annons

– Han ska lägga större krut på att vara företrädare för Folkets hus, säger Åke Bengtsson, ordförande i Folkets Hus-föreningen.

Estraden hyr sedan runt två år tillbaka evenemangsområdet vid gasklockorna av Gävle kommun. I somras ordnades bland annat stora evenemang som Getaway Rock och Forever Young på området.

Tvisten med Gävle kommun om intäkterna från sommarens arrangemang har dock satt sina spår.

Getaways festivalgeneral Tomas Jernberg har riktat hård kritik mot att kommunen låter Estraden driva området vid Gasklockorna, och mot vd Per Schönnings i synnerhet.

– Det var ett krav från oss att Per inte skulle fortsätta, annars skulle vi byta område. Kommunen svarade att det skulle vi inte behöva göra, säger Tomas Jernberg, som berättar att de nu har en bra dialog med Estraden.

Enligt Ninni Berggren-Magnusson, avdelningschef inom Kultur- och fritidsförvaltningen, har de inte ställt några direkta krav på att Estraden byter vd. Hon betonar också att kommunen inte har någon avsikt att slå undan benen för Folkets Hus och Estraden.

– Det kan ju bli så att vi kommer överens innan tvisten ska avgöras i tingsrätten. Vi har ingen önskan att det ska bli problem för Folkets Hus, säger hon.

Arbetarbladet har sökt Per Schönnings för en kommentar. Han hänvisar dock alla frågor till Åke Bengtsson. Vem som efterträder Schönnings som vd är inte klart.

Mer läsning

Annons