Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per skäms inte över att lämna Oscar på dagis

/
  • gillar dagis. Tvåårige Oscar kommer att gå på förskolan när pappa Per Thollin jobbar i sommar. ”Han tycker så mycket om att vara här”, säger Per.
  • Marie Sterner.

Känner du press att ha barnen hemma från förskolan under sommaren? Då är du inte ensam, visar en rapport från fackförbundet Kommunal.
– Det ska inte vara skämmigt att lämna sitt barn på förskolan under sommaren, säger Marie Sterner på Kommunal i Gävleborg.

Annons

Per Thollin och hans ex har tvåårige sonen Oscar varannan vecka. Eftersom Per jobbar i sommar kommer Oscar att gå på Staffansgårdens förskola när det är hans veckor.

– Jag tycker det fungerar bra. Han tycker så mycket om att vara här och mår bra av det också, säger Per.

Känner ingen press

Han har inte känt någon press över att ha Oscar hemma under sommaren, skulle han själv ha haft semester hade Oscar också varit hemma.

En rapport som Kommunal har gjort tillsammans med Novus Opinion visar dock att hälften av 1 000 tillfrågade föräldrar känner den pressen.

Bra även på sommaren

Det handlar till exempel om föräldrar som måste jobba under sommarmånaderna och försöker lösa barnens omsorg på annat sätt.

– Föräldrar känner oro över att barnen får gå med andra fröknar, i för stora barngrupper och på en annan förskola, säger Marie Sterner på Kommunal i Gävleborg.

– Vi vill lyfta att vi har förskolor med bra kvalitet även under sommaren.

Mer läsning

Annons