Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt inramning på årets första Sommarkväll

/
  • tradition. Joy Plaza hade kommit med vännerna Carla Antioquia och Rosalita Ferrer och barnen Kevin Funseth och Noven Jay Ferrer för att titta på Sommarkväll. ”Det har blivit lite av en tradition att vi träffas här varje sommar och tittar på Sommarkväll. Vi tycker att det är både roligt och bra”, säger Joy Plaza.
  • först ut. Nicke Borg från Backyard Babies medverkade i årets första Sommarkväll i Gävle.
  • gillar playtones. Viktoria Andersson och Ylva Herrström hade kommit för att titta på The Playtones.
  • ett band det svänger om. Blekingebandet The Playtones har vunnit Dansbandskampen och medverkat i Melodifestivalen. Bandet var sista akt och fick verkligen fart på publiken när de äntrade scenen.
  • gillar också playtones. Emelie Bergström och Fanny Söderlund väntade på The Playtones. ”Deras bästa låt är Sophie”, säger Fanny Söderlund.
  • lockade många gävlebor. Den fina kvällen och The Playtones, Nicke Borg från Backyard Babies och Sveriges radios livesända Svensktoppen Nästa lockade mycket publik till årets första Sommarkväll.

Årets första Sommarkväll i Gävle lockade mycket folk på onsdagskvällen som kommit för att svänga loss till The Playtones och lyssna på Nicke Borg från Backyard Babies.

Annons

Vädret var verkligen strålande när det var premiär för den första av fyra Sommarkvällar i år med underhållning på Slottstorget i Gävle. Den fina sommarkvällen och Nicke Borg, Playtones och Sveriges radios livesändning av Svensktoppen Nästa lockade många Gävlebor. Sommarkväll i Gävle arrangeras i år av företaget Nöjespoolen.

Joy Plaza hade kommit med några vänner och barnen för att lyssna och titta på Sommarkväll.

– Det har blivit lite av en tradition att vi träffas här varje sommar och tittar på Sommarkväll. Vi tycker att det är både roligt och bra, säger Joy Plaza.

Fick fart på publiken

Viktoria Andersson och Ylva Herrström tyckte att det skulle bli extra kul att få lyssna till The Playtones. Bandet som har vunnit Dansbandskampen och varit med i Melodifestivalen.

– Jag tycker att det verkligen svänger om dem, säger Ylva Herrström.

– De är duktiga musiker, säger Viktoria Andersson.

Och visst svängde det när The Playtones, som var sista akt äntrade scenen. Blekingebandet fick snabbt fart på publiken och avslutade den första Sommarkvällen med dansbandsinfluerad rockabilly.

Mer läsning

Annons