Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalbrist – då stänger apoteket

Kronans Droghandel i Hedesunda har stängt på grund av personalbrist. Hur länge apoteket kommer att vara igenbommat vet man inte eftersom ingen har rekryterats till tjänsten.

Annons

– Vi har en vakant tjänst i Hedesunda och har man ingen på plats kan man inte ha ett apotek öppet, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel.

Problem på fler ställen

Under våren har Kronans Droghandel haft problem med att få personal till sina apotek. De har utlyst flera tjänster i hela landet men fortfarande finns det vissa apotek som står utan personal.

– Generellt sett råder det farmaceutbrist i och med omregleringen. Det här handlar om att när det öppnat många nya apotek har efterfrågan på personal ökat. Det skulle behövas fler utbildningsplatser så att vi får fram fler som kan arbeta på apotek, säger Andreas Rosenlund.

Oklart när de kan öppna

Kronans Droghandel har nu inlett en rekryteringsprocess för att fylla tjänsterna. Men när apoteket i Hedesunda kan öppna igen är fortfarande ovisst.

– Så fort vi hittar någon som kan ta tjänsten kan vi öppna.

Var ska då Hedesundaborna vända sig tills dess?

– Det finns apotek i bortre närheten så man får helt enkelt höra med dem. Och vi har löst det så att om man har dosrecept kan man få hämta ut dem på vårdcentralen i Hedesunda, säger Andreas Rosenlund.

Mer läsning

Annons