Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen tog snattare – men släppte honom när polisen aldrig kom

Personal på Ica Spegeln tog i går eftermiddag en snattare på bar gärning när han försökte stjäla fläskfilé för 600 kronor.

I över en timme höll de honom kvar i sitt fikarum, men tröttnade när polisen aldrig kom.

Annons

Det var vid tretiden som Lars Thorsell på Ica Spegeln tog en snattare med fläskfilé. Enligt polisens anteckningar ringde han 15.24.

– Jag fick besked att det skulle komma en patrull, men det hände inget. Tjugo i fem tröttnade jag, då hade jag suttit med killen i fikarummet och väntat på polisen. Ska det vara så här så blir det ju att man inte ringer om snatterier, det är ju ingen idé, säger han.

Enligt polisens vakthavande befäl Sven Erik Hammar kom en polispatrull till butiken 16.03, men de var tvungna att vända om i dörren för att i stället åka till Sätra där Ica Kvantum hade bombhotats.

Ringde fler gånger

Lars Thorsell säger att han försökte ringa polisen flera gånger, men utan att komma fram.

– Sedan ringde någon upp klockan fem och då hade jag redan släppt killen. Jag tog namn och nummer och fotade både honom och fläskfilén, säger han.

Sven Erik Hammar säger att polisen åker ut på alla snatterier.

– Generellt är vi snabba ut och om vi inte hinner med så brukar vi ringa och säga att de får släppa snattaren. Det blev väl lite fel här, men vi var förstås tvungna att prioritera bombhotet, säger han.

Annons