Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Hasch (S) bland cheferna som bjöds

/
  • Deltog. Peter Hasch (S) är bland annat ordförande för socialdemokraterna i Gävle. Han är också en av ambulanscheferna som bjöds på ett specialarrangemang på Läkerol Arena innan jul.

När chefer inom ambulansen bjöd sig själva på hockey, mat och alkohol på landstingets bekostnad fick deras agerande hård kritik av landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S).
Nu har det visat sig att en av deltagarna var en partikramrat till henne – utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Peter Hasch.

Annons

Arbetarbladet berättade för en månad sedan om den omfattande representationen inom akut- och ambulanssjukvården.

Över 120 000 kronor har spenderats på Läkerol Arena.

Vid ett tillfälle före jul köpte man in ett specialarrangemang som kallas Willes höjdare.

Eftersom deltagarlistor saknas har det inte gått att få fram exakt vilka som var med – förrän nu.

Det visar sig att det var sju ambulanschefer med sina respektive som såg Brynäs möta Djurgården, som underhölls av Wille Löfqvist och åt mat och drack alkohol. Notan på 31 413 kronor – drygt 2 200 kronor per person – fick landstinget betala.

Landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S) var kritisk till representationen som enligt henne stred mot allt sunt förnuft. Cheferna borde alltså ha vetat bättre.

Men en av cheferna som deltog är också en av hennes politikerkollegor – Peter Hasch. Han är ordförande för Socialdemokraterna i Gävle och ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Han konstaterar idag att det handlar om alldeles för mycket pengar men säger att han inte hade en aning om att arrangemanget var så dyrt.

– Jag blev som anställd bjuden på julfest av min chef och gick dit. Jag utgick från att han bedömt att det var rimligt.

– Att det kostade pengar förstod jag ju, men inte så här mycket. Själv drack jagheller ingen alkohol eftersom jag skulle jobba som publikvärd under matchen men Peter (Peter Bergh, dåvarande chef för ambulanssjukvården i länet) sade att det var okej med öl och vin och då litade vi på det.

Alkoholserveringen strider dock helt mot landstingets regler och cheferna har nu beslutat att de själva ska betala tillbaka kostnaden för alkoholen, 1 413 kronor. Resten får landstinget stå för.

Mer läsning

Annons