Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pitchers får öppna igen

/

(Uppdaterad 18:36) I dag kan Pitchers och Club Java hålla öppet igen och servera alkohol. Socialnämndens beslut att dra in serveringstillståndet ska inte gälla tills dess att Länsrätten har tagit slutlig ställning. Det meddelade länsrätten på fredagen.

Annons

 


– Vi kan ha öppet igen och vi är jätteglada.
Det säger Emelie Aulin som fungerar som någon sorts platschef på Pitchers och Club Cava vid sidan av sitt vanliga jobb. Hon har inga kontaktuppgifter till restaurangbolagets nya ägare Yusuf Erdal och Arbetarbladet har inte lyckats nå honom. Klart är i alla fall att han har varit engagerad i Gävles restaurangliv sedan tidigare, som ägare och styrelseledamot i bolaget som drev Munken på Brynäs omkring 2004.
Att det blev ett positivt besked för bolaget nu behöver inte betyda att Länsrätten i slutänden låter dem behålla tillståndet. Men fram tills att Länsrätten beslutar i frågan så får de servera alkohol.
– Min gissning är att det dröjer några veckor men jag blir inte heller förvånad om det tar en till två månader, säger advokaten Thomas Öberg som företräder bolaget.
Nu kommer socialnämnden att få yttra sig över bolagets överklagan och motivera sitt beslut, som grundade sig bland annat på den förra ägarens skulder och påstådda bulvanaffärer.

 

Annons