Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeria får tillbaka kameror

Pizzerian Isaks Corner, som avslöjades med olagliga övervakningskameror, får sätta upp kamerorna igen. Länsstyrelsen har nu gett sitt tillstånd.

Annons

Arbetarbladet berättade för två månader sedan om pizzerian Isaks Corner på Söder i Gävle. Ägaren hade satt upp två övervakningskameror i lokalen, utan att ha de nödvändiga tillstånden från länsstyrelsen. Förfarandet är ganska vanligt och myndigheten upptäcker fem-tio liknande fall varje år.

Isaks Corner skickade då in en ansökan för att få tillstånd att sätta upp fyra kameror och länsstyrelsen har nu gett sitt godkännande för två av kamerorna. Den ena ska filma kassan och den andra ska övervaka huvudentrén. Däremot avslogs ansökan om att få sätta upp kameror vid personalingången eftersom det inte är en allmän plats och skyltfönstret eftersom gästerna inte ska behöva bli filmade när de sitter och äter.

Gävle kommun, som har fått yttra sig i ärendet, föreslog att länsstyrelsen skulle avslå hela ansökan, eftersom sökanden inte angett någon händelse som skulle motivera att kamerorna sätts upp. Länsstyrelsen anser dock att intresset för övervakning väger tyngre än individens integritet eftersom Isaks Corner tidigare har varit utsatt för inbrott.

Mer läsning

Annons