Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan B-förslagen för Strömvallen inlämnade

/

De tre ”plan B”-förslagen för Strömvallens ombyggnad är nu inlämnade och kommunens projektgrupp ska avgöra vilket arkitektkontor man vill jobba vidare med.

– Alla tre förslagen innebär en väsentlig höjning av den standard som finns i dag, säger Bo Rickegård på Gavlefastigheter.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat fick de tre arkitektkontoren Sweco FFNS, Tema Arkitekter och Johan Skoog arkitektkontor i uppgift av kommunen att ta fram förslag på hur Strömvallen kan byggas om för att uppfylla de högre krav som ställs på allsvenska arenor från och med 2014.

I onsdags lämnades förslagen in och presenterades för projektgruppen som består av personer från kommunen, länsstyrelsen, Gavlefastigheter och Gefle IF.

– Det var väldigt spännande och bra förslag. Alla tre skulle innebära en enorm höjning av kvaliteten och känslan på anläggningen, säger Bo Rickegård, byggchef på Gavlefastigheter och projektledare för plan B.

Kostnadseffektivt

I uppdraget ingick bland annat att föreslå en så kostnadseffektiv ombyggnad som möjligt och att den gamla läktaren i sten och trä skulle bevaras. Två av arkitektfirmorna har gjort grova uppskattningar att kostnaderna för en ny huvudläktare på långsidan ned mot Gavleån skulle uppgå till cirka 40 miljoner kronor. Sedan tillkommer kostnader för arenans andra delar.

I slutet av nästa vecka räknar Bo Rickegård med att projektgruppen har valt ut vilket arkitektkontor man vill arbeta vidare med.

I februari nästa år avgörs hur planeringen för att bygga om Strömvallen ska gå vidare. Är parterna beredda att köra vidare med Fast Partners och Gefle IF:s stora projekt eller blir det kommunens plan B?

– De kanske till och med kan köras ihop i februari så att plan B blir en del av en etappindelning av det stora projektet, säger Gavlefastigheters vd Cathrine Holgersson.

Annons