Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på två höghus

/

Kommunen föreslår i en detaljplan att Skanska får bygga två sjuvåningshus med sammanlagt 34 lägenheter i parken vid Timmermansgatan på Söder.
Planerna har väckt protester från boende i området.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om Skanskas och Sveriges pensionärsförening (SPF) planer på att bygga två sjuvåningshus med sammanlagt 34 seniorbostäder i den södra delen av Klockgjutarparken vid Timmermansgatan på Söder. Planerna har orsakat protester, bland annat från boende i området och från FP-politikern Kenth Lövgren som inte vill att parkmarken byggs igen.

Stadens översiktsplan har dock tidigare pekat ut området som lämpligt för bebyggelsen och kommunens tjänstemän har nu tagit fram en detaljplan som, protesterna till trots, föreslår att byggnationsplanerna får grönt ljus.

Husen planeras bli maximalt 25 meter höga och ta 800 kvadratmeter av den totala parkmarken på 5 800 kvadratmeter i anspråk. Resterande del av parken föreslår man ska utvecklas och blir mer innehållsrik både vad gäller utformning och utrustning. Man föreslår att några träd och buskar byts ut mot nya, nya gångstråk och en paviljong anläggs, lekplatsen rustas upp och belysningen förbättras.

I samband med detta föreslås även en ombyggnation av Timmermansgatan för att skapa fler parkeringsplatser och en säkrare trafikmiljö för oskyddade trafikanter.

Politikerna i byggnads- och miljönämnden ska i nästa vecka besluta om detaljplaneförslaget kan skickas ut på samråd.

– I det här ärendet finns en intressekonflikt mellan bostäder och park. Vi är mycket intresserade av att få in synpunkter från berörda för att beslutsunderlagen ska bli så bra som möjligt, säger nämndens ordförande Jörgen Edsvik (S) i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons