Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkvännen häktad för mordförsök

/

I går häktades en 41-årig man från Sandviken, misstänkt för mordförsöket på en jämnårig man på Dalagatan. Han menar att han inte ens var med i bilen som körde på mannen.

Annons

– Bevisningen mot honom är mycket, mycket svag, säger hans advokat.

Med orolig blick som rörde sig snabbt mellan ansiktena i rättssalen, kom den misstänkte 41-åringen in till förhandlingen. Hans långa hår såg okammat ut och han bar en vit t-shirt med svarta, urtvättade jeans och skinnjackan över axeln.

Nu är han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Två skäl till häktningen är att han kan tänkas fly och även undanröja bevis. Förhandlingen skedde bakom stängda dörrar.

Åklagare Birgitta Fernlund är nöjd med beslutet där domaren gick på hennes förstahandsyrkande. Alternativen var medhjälp till mordförsök eller skyddande av brottsling. Hans 31-åriga flickvän är häktad sedan i fredags misstänkt för samma mordförsök.

– Nu fortsätter utredningen med båda frihetsberövade, säger hon.

Hur det kan komma sig att både 41-åringen och den 31-åriga kvinnan är häktade misstänkta för brottet, vill hon inte förklara.

– Jag kan inte gå in i närmare detalj på hur misstankarna ser ut, det kan försvåra utredningen, säger hon.

41-åringen säger att han är oskyldig. Han hävdar att han inte var med i bilen över huvud taget, enligt hans advokat Lars Häggström.

– Bevisningen mot honom är mycket, mycket svag. Som utredningen ser ut nu håller det inte för en fällande dom, säger Lars Häggström.

På grund av förundersökningssekretess vill han inte berätta vad det finns för bevis mot 41-åringen. Men enligt advokaten är den allvarliga brottsmisstanken den enda anledningen till att hans klient nu sitter häktad.

– Polisen jobbar utifrån ett helhetsperspektiv när det gäller de båda misstänkta, säger han.

Det var förra måndagen som en 31-årig man blev påkörd av en bil på Dalagatan i Sandviken. Olyckan anmäldes först som en smitningsolycka men det visade sig senare att den kvinnliga föraren tidigare hade varit sambo med den påkörde 41-åringen. Efter att de har flyttat isär har mannen under flera år trakasserat och förföljt kvinnan.

Den 31-åriga kvinnans försvarsadvokat Anna Ling vill inte kommentera häktningsbeslutet.

– Jag vet inte så mycket om den delen av målet på grund av förundersökningssekretess, säger hon.

Mer läsning

Annons