Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis fick värja sig mot sexmassage

Den erfarne polis som i tjänsten besökte en thaimassagesalong i Stockholm berättade hur han nästan fick panik och avbröt sitt uppdrag när kvinnan ihärdigt masserade hans stjärt och flera gånger grep tag om hans könsorgan.
– Det var så oväntat och gick på nåt sätt för nära min person. Jag klarade inte att ställa de frågor jag hade tänkt ut i förväg, berättade han när kopplerirättegången fortsatte på torsdagen.

Annons

Två poliser i Stockholm och en journalist vittnade i går i Stockholms tingsrätt om hur de erbjudits att köpa sextjänster. De gick alla till den nu åtalade 60-åringens salonger för att söka bekräftelse på de rykten som fanns kring massagesalongerna.

Gefle Dagblads reporter Daniel Siksjö gick till massagesalongen på Hattmakargatan i Gävle med bandspelaren påslagen i jackan. Orsaken var att tidningen hade fått flera tips om att där pågick prostitution.

Först fick Siksjö vanlig massage. Sen pekade massösen mot hans skrev och frågade om han ville ha massage där också. Han tackade nej. När polisen slog till mot salongen några månader senare berättade han i tidningen om sin upplevelse.

En av de poliser som i spaningssyfte besökte den åtalade 60-åringens salonger i Stockholm hade betydligt svårare att värja sig, berättade han i tingsrätten i går. Massösen koncentrerade massagen till hans stjärt och insidan av låren. Hon snuddade ofta vid könsorganet och ett par gånger grep hon tag ordentligt.

– Jag hade tänkt ut vilka frågor jag ville ha svar på och trodde helt klart att jag skulle kunna vara kall och ställa dem. Men det gick fan inte, jag blev så överraskad när hon var så på hela tiden att jag nästan fick panik, berättade han.

Till slut blev situationen så ”äcklig” att han gick därifrån så fort han kunde, berättade polisen.

Under en paus i massagen gick hans massös ut och hjälpte en flicka i båset bredvid med en annan kund. Polisen hör hur kunden stönar och han tolkar ljuden som att det handlade om sex.

Den åtalade 60-åringen som nekar till att ha känt till prostitutionen på hans salonger fick en klar motgång under rättegången i går. Åklagaren Leif Görts läste högt ur de polisförhör där 60-åringens medarbetare berättat att 60-åringen visst känt till att flickorna erbjöd onani.

– Det gör de ju allihopa. Det är okej för mig bara det inte går längre än så, ska 60-åringen ha sagt till sin medarbetare.

När medarbetaren förhördes inför rätten i går ville han inte kännas vid att han har sagt så.

– Jag har inget minne alls av det där förhöret. Jag var så chockad av att polisen gripit mig att jag var alldeles luddig i huvudet, ursäktade han sig.

Han fick också frågan om han var rädd för 60-åringen. Han svarade nej, efter lång tvekan.

I tidigare förhör har han sagt att 60-åringen är en sån som utnyttjar folk, en som kan snacka omkull vem som helst.

Mer läsning

Annons