Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen ber om hjälp för att lösa väskryckningarna

/

Polisen vädjar nu om hjälp för att lösa de tre väskryckningarna i Gävle under helgen och måndagen. Vittnen till rånen i Stigslund och Sätra uppmanas att höra av sig.
– Vi tror att det finns folk som har gjort observationer, säger polismannen Kennet Andersson.

Annons

På måndagen skedde den tredje väskryckningen på lika många dagar när en 90-årig kvinna blev rånad på Staketgatan. Två män under 18 år greps på eftermiddagen i centrala Gävle. Den ene släpptes efter förhör, men den andre anhölls som misstänkt. Han satt i går fortsatt frihetsberövad.

Polisen undersöker nu kopplingar till de två väskryckningar som inträffade mot äldre personer i helgen, vid idrottshallen invid Lilla Sätraskolan och utanför bussen i Stigslund. För händelserna i Stigslund och på Staketgatan stämmer signalementen på gärningsmännen överens, medan de i Sätra verkar ha varit ännu yngre. I går hölls fler förhör med målsäganden och vittnen.

– Flera av dem har vi förhört igen eftersom det finns en risk att man är chockad vid det första förhöret. Det kan också vara frågor som vi tidigare har glömt att ställa, säger polisens utredare Kennet Andersson.

Men några vittnen som man tror är viktiga har man fortfarande inte kommit kontakt med.

Dels handlar det om en man som ska ha befunnit sig på buss 3 i Stigslund mellan 22.50 och 23.00 på söndagskvällen. Man söker även en person som ska ha stått på en balkong i huset bredvid Lilla Sätraskolan och idrottshallen vid 14-tiden på lördagen.

Båda dessa personer uppmanas att höra av sig till polisens utredare Kennet Andersson på telefonnummer 070-389 35 09.

– Vi tror att de kan ha gjort iakttagelser och vill gärna förhöra dem, säger han.

Kennet Andersson berättar att det brukar vara en våg av väskryckningar på våren, men han tycker inte att äldre personer ska vara rädda för att gå ut.

– Det enda råd jag kan ge är att bara ta plånboken med sig och ha den i fickan. Det är lättare att rycka åt sig en handväska.

Mer läsning

Annons